Атанасов хвърли бомба: ГЕРБ работеха за Мая Манолова

Фандъкова спечели заради разпръснатия вот, смята лидерът на ДСБ

Мая Манолова беше изключително удобен противник на ГЕРБ и затова те работеха за балотаж с нея. Ако беше друг опонентът на Йорданка Фандъкова на втори тур, а не Мая Манолова, тя нямаше да спечели. Това мнение изрази лидерът на ДСБ и съпредседател на Демократична България ген. Атанас Атанасов.

Според него протестният вот в София е бил разпръснат и това е довело до спечелването на този мандат от Йорданка Фандъкова и от ГЕРБ на практика.

„За съжаление, беше разпръснат протестният вот. Един от районите, който печелим, е с два пъти повече жители от област Видин. Ние още в понеделник заявихме, че не подкрепяме нито една от претендентките на балотажа. Нашите избиратели са разумни и сами могат да решат за кого да гласуват. Някои хора, които са гласували за Демократична България, са подкрепили Мая Манолова.

Една част от хората са гласували емоционално – по-възрастните с антикомунистически убеждения не са гласували за БСП, но по-младите хора, които са смятали че трябва да бъде отместен корупционният модел от София, са подкрепили алтернатива. Не виждам как един възрастен човек, който е антикомунист, ще отиде да гласува за Манолова“, каза още Атанасов.

„Нашият кандидат (арх. Борислав Игнатов – бел.ред.) за кмет в София беше перфектен.  „Демократична България“ има добро представяне в София – 8 районни кмета и 12 общински съветника в СОС са един много добър резултат“, заяви ген. Атанас Атанасов, който по времето на Иван Костов бе шеф на контраразузнаването.

Нашето влияние в София е осезаемо и ние го увеличихме на база изборите за Европейски парламент, посочи лидерът на ДСБ и съпредседател на Демократична България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *