Атанасов: Дестабилизацията у нас е победа за руснаците

Дестабилизацията на политическата обстановка в България е някакъв вид победа за руснаците”, коментира депутатът Атанас Атанасов от “Демократична България” пред Нова телевизия.

По думите му случващото се на политическата сцена в страната обслужва руски интереси.

“Голяма част от ефектите на войната върху Европа, и съответно върху България, дават своето отражение. Русия има интерес да бъде пробита евроатлантическата общност и най-слабото звено се оказа България”, каза ген. Атанасов, който е бивш шеф на контраразузнаването.

“Някои от играчите, които участват във вътрешнополитически аспект може и да не си дават сметка за това”, добави той.

“Имам притеснения за българските национални интереси”, заяви още Атанасов.

По думите му, за да получим 4 млрд. подкрепа до месец декември по Плана за възстановяване, трябва да бъдат променени 22 закона.

“Ако няма парламент до декември, ние не можем да изпълни условията за реформи и няма да получим тези пари”, обясни ген. Атанасов.

Това той определи като своя “първи страх”.

А, за да има парламент, са нужни преговори между всички политически сили, които са в управлението, и консолидация около евроатлантическата ос, смята той.

“ДБ сме последователна и лоялна политическа сила. Ние смятаме, че настоящото правителство е изключително полезно за България. Затова сме участвали в съставянето му и в неговата подкрепа. Ще се опитаме да направим необходимото да бъде задържано”, каза още депутатът от “Демократична България”.

“Вторият ми страх е, че би могло в България да има преформатиране на политическото пространство и да се получи мнозинство, което да поиска излизане на страната ни от НАТО и ЕС. Това не трябва да се допуска”, заяви още той.

“Аз смятам, че би трябвало да се търси подкрепа за настоящото правителство и извън настоящото мнозинство”, допълни Атанасов и попита: “Тези, които са в опозиция и осъзнават същите рискове за България, те готови ли са да направят компромис за интересите на страната?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *