„Атака“ изтрещя! Сидеров агитира с незаконни плакати

Предизборните материали не са обозначени с задължителните за предизборна кампания надписи „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, липсва и номерът на Сидеров в бюлетината

Предизборният цирк на Волен Сидеров продължава с пълна сила. Часове преди официалния финал на предизборната кампания за местния вот, атакистът пусна нов клип и плакати. Агитационните материали рекламират решението му да напусне парламента като „честна игра“, а отказът на кандидата за кмет на ВМРО Ангел Джамбазки да напусне Европейския парламент – като „измама“.

Из София са разлепени плакати с надпис: „Волен Сидеров – кандидат за кмет, напусна парламента- ЧЕСТНА ИГРА. Ангей Джамбазки – кандидат за кмет, не напуска европарламента – ИЗМАМА“. Такива плакати се мъдрят по бул. „Цариградско шосе“, близо до спирка „Плиска“.

Сидеров прояви този „акт на честност“ дни преди вота и ако това беше реалната причина за оставката, тя би трябвало да бъде подадена в началото на кампанията и преди парламентът да излезе в предизборна ваканция.

Клип със същото съдържание обаче е качен в YouTube канала на „Атака“.

Въпреки че плакатите и видеото не съдържат задължителните елементи за обозначаване на агитация, атакистите могат да бъдат санкционирани, защото Изборният кодекс забранява използването „на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите“.

Плакатите не са обозначени с задължителните за предизборна кампания надписи „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, липсва и номерът на Сидеров в бюлетината. Очевидно целта е това да не се определя като предизборна агитация и да не може да бъде пряко свързано с „Атака“.

От ВМРО вече са подали сигнал до ОИК- София, позовавайки се на този член от закона.

Некомерсиалните социологически агенции твърдят, че кандидатурата на Сидеров за кмет на София няма никакъв шанс да получи по-приличен резултат. Той вече обвини за това социолозите и медиите, които били манипулирали обществото, но това не му помогна.

Основната мишена на Сидеров в тази кампания е зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който също е кандидат за кмет на София. Клеветите на Сидеров срещу евродепутата са синхронизирани с тези на бившия председател на партията на Цветан Василев – Николай Бареков.

В началото на седмицата Сидеров реши да подаде оставка като депутат. По думите му това показвало, че той е честен пред избирателите си и не се е кандидатирал, единствено за да привлече повече гласове към партията си, както прави Джамбазки.

След като в началото на кампанията приписа на Джамбазки тежкия „грях“, че бил „гей“(Джамбазки отрече), Волен покани противника си „на физически двубой с всички средства“, а след това го прикани да напусне Европарламента, както той депозира оставката си в Народното събрание. Джамбазки, разбира се, не откликна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *