Арестуван е охранител на братя Галеви заради изчезването на Янек Миланов

Полицията в Дупница не направи нищо, казва братът на изчезналия

 

Двадесет и шест дни след изчезването на дупничанина Янек Миланов, МВР и прокуратурата реагираха по случая и задържаха заподозрения Васил Капланов – Каплата, който е бивш гард на братя Галеви. Това е станало в сряда, съобщи местната телевизия “Запад”, ден след като братът на изчезналия се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Към момента няма официална информация нито от прокуратурата, нито от МВР за ареста на Капланов.

“Надявам се, най-накрая да получим някаква информация за Янек след ареста на Капланов. Надявам се да го държат някъде и да е жив”, каза брат му Марио Миланов пред Нова телевизия.

“Полицията в Дупница не направи нищо в първите часове, след като изчезна брат ми. Това е ценно изгубено време. Брат ми се сблъска с демоните на един човек”, допълни той.

Следите на 43-годишния Янек Миланов се губят в нощта на 31 юли. Четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години. За последно Янек е бил видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов, с когото имал стара вражда.

За последната година Янек Миланов е подал 2 сигнала за посегателство срещу дома и автомобила му в полицията в Дупница.

Капланов е бил разпитан, но категорично отричал да знае какво се е случило с Миланов. Пред разследващите той заявил, че Янек Миланов е слязъл от джипа му невредим.

Миналата седмица беше организирано мащабно претърсване на язовир Дяково. В него се включиха местни хора и рибари, полицаи и пожарникари, но без резултат.

В сряда – 26 август, на паркинга пред заведение в “Горна махала” в Дупница Капланов е задържан. Той е качен на един от служебните автомобили и откаран в София.

По неофициална информация бившият гард на братя Галеви ще бъде разпитан на детектор на лъжата заради изчезването на 43-годишния Янек Миланов.

“Това е един добър знак! Благодаря на всички! Без вашата смелост и подкрепа това нямаше да се случи! Да бъдем смели, да не мълчим и да не се страхуваме!”, написа Марио Миланов в групата “Къде е Янек?” във Фейсбук минути след ареста на Каплата.

Ден преди това в Съдебната палата в София се проведе среща между главния прокурор Иван Гешев и брата на безследно изчезналия – Марио Миланов. Гешев обеща да следи лично разследването. Той се е запознал с действията, които до този момент са извършени от страна на полицията в Дупница и прокуратурата в Кюстендил. Случаят е взет на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и от Върховната касационна прокуратура, се казваше в съобщение на прокуратурата.

1 коментар

  1. Стъки е спасението,поддържайте го!
    Хиляди благодарности,за смелоста му.
    Дано той и тези с него ометат разлялата се помия из държавицата ни.
    Стъки ти си ангел спасител!
    Сложи помиарите,по местата им

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *