Арестували в Италия бившия приятел на Алена

Днес откриха тялото на издирваната от петък 47-годишна Алена Щерк в района на Радомир. 

По обяд в неделя дошло известие от карабинерите в Италия до МВР, че издирваният бивш приятел на Алена -Виктор Спига е арестуван в град Бари, в южната част на Италия. Той бил изключително изплашен, че е хванат на тясно, и започнал да лъже кога и как е пристигнал в родната си страна. Твърдял, че долетял със самолет, което категорично не било вярно, тъй като името и данните му за самоличност липсват в масива на Гранична полиция, потвърдиха оттам пред медията ни. Разследващите смятат, че чужденецът е духнал с автомобил през границата, след като скрил трупа на Алена. Сега България очаква решението на италианския съд за екстрадацията на килъра.

Щрек, която е IT специалист, се издирва от петък, след като е натиснат бутон от дома ѝ в Бояна. Екипът на СОТ не установява взлом. Вечерта близките ѝ подават сигнал, че е изчезнала.

Започва издирването ѝ. В него се включват и нейни приятели. Колата ѝ е засечена от камери и полицията, която търси основно около Радомир.

Предполага се, че с нея е било транспортирано тялото ѝ, тъй като са открити кървави петна. После автомобилът е върнат в гаража на къщата в Бояна.

Полицията е издирвала изчезналата жена през целия ден на метри от мястото, където беше открито тялото.
Заподозрян за престъплението е бившият ѝ приятел – Виктор Спига, с когото са живели заедно в Рударци и са имали общ бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *