Антон Кутев: Стъки е папкал по 200 хил. лева от Красен Кралев

Един от основните критици на президента Станислав Недков-Стъки бил добре платен и финансиран през последните години. Това станало през Министерството на младежта и спорта.

На брифинг в Министерски съвет служебният министър Андрей Кузманов изнесе данни за „пълен субективизъм“ при финансиранията на федерации, сдружения и т.н. от страна на предишното ръководоство на ведомството.

Говорителят на правителството Антон Кутев добави: „Между другото, част от финансиранията към неправителствени организации са всъщност за спортни дейности. Спомена се, че ИПОН през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран като спортен клуб, става дума за ММА, както разбирате, тук става дума за Станислав Недков, така наречения Стъки. Остави, че е взимал

по 200 хиляди лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хиляди вече като неправителствена организация, от които 120 хиляди само през тази година.

Значи, като направим сметка, че над 1 милион лева е било финансирането, което Стъки, така наречения – не го познавам, е получил, може да разберете защо протестира пред Президентството, а не пред Министерството на спорта. Очевидно е добре платен, поне аз така виждам и разчитам тези сигнали, които получавам оттук.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *