Ангел Джамбазки не е ходил в казарма, но тя била полезна за младите

Евродепутатът от ВМРО учил 10 години право и давал бележки, че е студент, за да не ходи войник

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки защити по странен начин идеята на председателя на партията, вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов като се правят промени в Конституцията, да се добави и задължителна наборна военна служба.

“Важно е да има наборна военна служба. На първо място – по геополитически причини, на второ място – малко и ли много, през наборната военна служба младите мъже и жени, които са отслужили, придобиват навици, които са полезни в обществото и за тях самите и изграждат ценности”, впусна се в обяснения пред bTV Джамбазки.

А на въпрос самият той къде е служил войник отговори: “Аз не съм служил”. Той се оправда с това, че е учил за висше юридическо образование “почти 10 години”.

Не бил прекъснал следването, за да отиде войник, “защото право трудно се завършва, ако си го прекъснал веднъж”.

За да не ходи в казармата Джамбазки представял служебни бележки, че е студент, но няма спомен колко пъти е правил това. Носил бележки колкото пъти се налагало.

Той не вижда какво толкова интересно има в това, че не е ходил войник,  но пък толкова упорито настоява да се въведе наборна военна служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *