Американски журналист призова за финансов одит на Зеленски, преди да се изпращат още пари на Украйна

Журналистът от американския телевизионен канал Fox News Тъкър Карлсън призова да се направи проверка на финансите на украинския президент Владимир Зеленски, преди да бъдат изпратени на Украйна допълнителни средства за икономическа и военна подкрепа, съобщава ТАСС.

„Белият дом изпрати повече от един милиард долара в Украйна само миналата седмица, а сега, както казахме, министърът на финансите обявява, че изпраща още половин милиард долара за изплащане на заплати на служителите в бюджетната сфера в Украйна“, каза той. „Не трябва ли първо да направим одит на финансите на Зеленски?“.

Според Карлсън подобни действия на американската администрация допринасят за инфлацията. „Отговорът на  Джо Байдън е да отпечата повече пари и да ги изпрати в Украйна“, каза той.

Ткър Карлсън принадлежи към дясното крило на Републиканската партия, което клони към изолационизъм във външната политика, отбелязва ТАСС. Въпреки това републиканците в Конгреса все още са за активни действия на световната сцена и противопоставяне на Русия във връзка със ситуацията в Украйна. През последните месеци те подкрепяха действията на Байдън в тази посока, като понякога се застъпваха за дори по-драстични стъпки, отколкото администрацията предлагаше. През януари те се застъпиха за въвеждането на предварителни санкции срещу Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *