Ал.Йо. вижда катастрофален сценарий, ако ГЕРБ загубят изборите

Черна и катастрофална картина обрисува евродепутатът Александър Йорданов, ако изборите не бъдат спечелени от ГЕРБ. Анализът си той направи в личния си профил в социалните мрежи.

При него ясно става едно – черни дни очаквали България, ако някой освен ГЕРБ дойде на власт. “ Условието за криза и дори катастрофа у нас е добре известно от години. То се нарича „успех на БСП“, посочва дори Йорданов. Управление на нормалността имало в момента в България, смята евродепутатът. Това била истината, а против нея са само “отровените от комунистическата зараза, мамини синчета от комунистически фамилии, президентът празнодумец и площадните лаладжии, които дори нахалост „народно въстание“ вдигнаха.

Александър Йорданов често прави остри изказвания и става център на много скандали. В края на миналата година Асоциацията на европейските журналисти изпрати писмо до Манфред Вебер заради безпардонното поведение на Йорданов спрямо журналистката Силвия Великова от Българското национално радио. Тогава повод бяха думите на Ал.Йо., който нарече Великова “махленска клюкарка” и “крайно невъзпитана журналистка”. Заради изказването му от БНР излязоха с позиция, с която застанаха зад гърба на Великова.

А ето и целият анализ на Александър Йорданов и неговата катастрофална прогноза, публикуван без редакторска намеса:

НЕУДОБНИ ДУМИ: КАЗАНО НАВРЕМЕ, ЗА ДА Я НЯМА КРИЗАТА

Завършва един успешен парламентарен и управленски мандат. През него криза нямаше. С малки изключения, нормални за демокрацията, парламентарното мнозинство бе стабилно, а това се отрази положително на страната като цяло. Равносметката говори достатъчно ясно: икономически ръст, финансова стабилност, високо ниво на чуждестранни инвестиции, изградени нови пътища, обновени села и градове, нови работни места, увеличаване на доходите – заплати и пенсии, борба с корупцията и престъпността – известни лица от организираната престъпност посрещнаха поредна нова година в кауша, а някои не смеят да припарят на родна земя, най-после бяха погнати и руските шпиони, успешно бе и председателството ни на Съвета на ЕС, води се ефективна борба с пандемията от Ковид-19 чрез стабилна здравна и социална система, правителство и Национален оперативен щаб работят в синхрон. Премиерът и парламентарното мнозинство не се поколебаха да сменят министри и при най-малкото съмнение за действия несъобразени с върховенството на закона.

Това е истината. Против нея бяха и са само отровените от комунистическата зараза, мамини синчета от комунистически фамилии, президентът празнодумец, олигарси с техните политически обслужвачи и площадните лаладжии, които дори нахалос „народно въстание“ вдигнаха. Но както прогнозирах още преди година предсрочни избори нямаше. Не се получи и номерът със служебното правителство. С други думи – България се развиваше през последните четири години нормално, успешно.

Възможно ли е обаче това развитие да бъде прекъснато? Да, възможно е. Условието за криза и дори катастрофа у нас е добре известно от години. То се нарича „успех на БСП“. Ако тази партия спечели предстоящите парламентарни избори или задкулисно се обвърже с партии като „Демократична България“ (желан вариант от лидерите на ДБ), ДПС (винаги готови), „Изправи се.БГ“ (създадена специално като партия-патерица) или „Има такъв народ“ ( за да има шоу в парламента), то кризата ще стане жива реалност. Българите ще разберат що е криза, какво означава да се краде от държавата и от европейските пари, как всичко замира и дори се катурва надолу. БСП това упражнение го е демонстрирала неколкократно през последните 31 години и видимо сега гори от мерак да го стори отново. Единствено от българските граждани зависи дали искат да върнат на власт тази партия – директно или задкулисно, т.е. дали желаят криза или са в състояние да продължат по „избрания път“, както впрочем ни съветват и от Европейския съюз.

Решението ще вземем на 4 април. Не остава много време. И все пак то е достатъчно за мислене и премисляне: към нормалност или към криза искаме да вървим. За да улесня мисловния процес ще подскажа, че нормалността е свързана с ново дясноцентристко управление, а кризата винаги е била лявоцентристка. Така че изборът практически не е сложен. Ние от Съюза на демократичните сили вече го направихме и верни на демократичната традиция посочихме на всички български граждани отново правия път. Разбира се, ще има нашенци, които директно ще забият в кьорсокак, т.е. ще гласуват за БСП или ще кривнат по обиколни пътеки. Знам, че post factum те ще се ядосват, че са пуснали грешна бюлетина. Но ще бъде късно. Злото ще е сторено. Жабетата – изручани.
Затова и месец преди изборите давам своя скромен съвет, за да не бъда обвинен след това, че не съм предупредил, че съм си мълчал. И този мой съвет е на основата на опита и фактите. Той е много ясен: гласувайте за нормалността, сигурността и успешното развитие. Гласувайте за коалицията ГЕРБ/СДС!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *