Алберт Попов 16-и във Флахау

Алберт Попов записа най-доброто си представяне през сезона в Световната купа. Единственият ни представител в алпийските ски завърши 16-и в слалома във Флахау благодарение на страхотно спускане във втория манш.

 

Попов, който беше 27-и след първото минаване по трасето, рискува и това му донесе успех. Българинът даде седмо време във втория манш и в крайното класиране остана на 2,41 сек. от победителя Мануел Фелер от Австрия. Това е най-доброто класиране на софиянеца за сезона.

Досега той въобще не можеше да влезе сред алпийците във втория манш на слалом, където се раздават точките. А в последните два старта Попов даже не завършваше първия манш. Сега Попов изпревари скиори като Стефан Хаделин (Словения), Хенрик Кристоферсен (Норвегия), Михаел Мат (Австрия) и Филип Зубчич (Хърватия). Българинът взе 15 точки за генералното класиране и зае стотното място.

“Благодаря на страхотния екип, с който дълго време се борехме да покажем това, което можем и за което сме работили в последната година. Силно вярвам, че това е само началото”, обяви Попов.
Утре предстои нов слалом при мъжете отново във Флахау.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *