Адв. Белянова към Сечкова: Консулството може и да Ви осигури имунитет от претърсвания

Юристът отговаря на писмото, което Вили Сечкова изпрати до жената на Христо Иванов

 

Адвокат Албена Белянова отговори на отвореното писмо на Виолета Сечкова, която писа до съпругата на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов Йорданка Иванова.
Сечкова беше назначена за почетен консул на Южна Корея в Пловдив. Това разбуни духовете и имаше редица реакции в социалните мрежи.
Отговор на Отворено писмо от една възмутена жена, майка и съпруга
До г-жа Виолета Сечкова – майка на три деца и съпруга на Александър Сталийски, публично обявен от Цветан Василев за посредник между него и Бойко Борисов, както и съратник на Пеевски при събарянето на КТБ.
Пише Ви една българска майка.
С възпитанието ми и ценностите ми не бих Ви занимавала. Няма да ги разберете.
Отговарям на въпросите Ви:
1. Не
2. Не
3. Ще им разкажа истината
4. Не
И аз като жена и майка Ви питам, г-жо Сечкова:
1. Одобрявате ли, когато политици, в частност министър-председателят на Република България, заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми? Без никакви скрупули да лъжат публично, да накърняват и уронват личното достойнство не на една, на всички български жени и майки (не може да не сте чули как г-н Бойко Борисов нарича Председателя на Народното събрание – българска майка и съпруга).
2. Това ли са моралните ценности, в които възпитавате децата си?
3. Ако сте на мястото на майките на деца с увреждания; на майките на битите по време на протестите деца; на работещите при мизерни условия майки -медицински сестри; на майките, борещи се години за построяването на една детска болница; на майките на деца с онкохематологични заболявания; на майките на убитите при домашно насилие жени; на майките, унижавани в началническите кабинети; на майките, чиито физиономии биват размазвани от самозабравили се властници; на майките на гниещите с месеци в арестите по скалъпени обвинения; на майките на загиналите в катастрофи, предизвикани от дрогирани, връзкари или от калпаво строените пътища; на майките, които не могат да осигурят дори прехрана на децата си и т.н. и т.н., какво ще им разкажете? Как ще им обясните, че клеветите, обидите, униженията, гаврите, тормоза, насилието, мизерията към тях са жалка политическа игра? Коя от тези български жени и майки Вие подкрепихте?
4. Според Вас възможно ли е един мъж, в частност министър-председателят на Република България, да постъпва непочтено и да има претенцията да е достоен политик? Според Вас възможно ли е подкрепящите го, зависими от него лица, без значение от пола им, да постъпват непочтено и да имат претенцията да са достойни хора.
Отвореното Ви писмо по мое мнение не Ви прави чест. Следващия път, в който се почувствате обидена, потърсете отговорност от обидилия Ви, а не от съпругата му – една жена и майка.
Днес сме ние. Утре може да сте Вие.
Почетното консулство може и да Ви осигури имунитет по отношение на претърсвания и проверки, но няма да Ви осигури достоен живот.
Една българска майка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *