Миналия месец „Мис Силикон“ Катрин Йорданова публикува видео, в което шофира с близо 260 км/ч по магистрала “Тракия”. На кадрите се виждаше как тя подминава два ограничителни знака за скорост и предупреждения от навигацията, а по-късно полицията се сезира по случая.

Сега тя провокира последователите си с нови кадри. На него се вижда, че отново шофира с превишена скорост, този път – в градски условия. Катрин слуша силно музика и иронично коментира през смях “Много ми е гадно, да знаете. Ужасно се чувствам”, докато носи и тъмни слънчеви очила.

На предното стъкло на автомобила се забелязва стикер “Република България – Народно събрание”. От Националната служба за охрана съобщиха за bTV, че колата не е тяхна. Очакваме отговор от Народното събрание – колата, която шофира “Мис силикон”, тяхна ли е?

От полицията посочиха, че отново са се самосезирали е започнала проверка.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики коментира видеото ѝ в профила си във Фейсбук.

„Това девойче продължава да си прави каквото си поиска. Днешният ѝ клип е от бул. “История славянобългарска” (бившата 202-ра), гр. София. Там ограничението е 50 км/ч, тя кара с над 60.

За протокола: при скорост от 60 км/ч., за 28 сек. колкото е продължителността на клипа, това момиче е изминало 467 m, в което разстояние тя няма никаква идея какво се случва около нея. Няма да коментирам кучето, което е в краката ѝ, ако попадне между педалите какво ще се случи. Не коментирам и това, че над 500 m изобщо не държи волана с ръце, а си гали кучето, добре, че няма котка. Колкото до спекулациите, че това не била тя, а това не било същата кола, същото куче, дори ръката със специфичната татуировка не била същата, това е просто израз на очевидното безсилие на полицията и държавата да извади подобни джигити от пътя“, посочва Русинова.

„В контекста на сутрешната ми публикация, не очаквам МВР да направи нещо, за да я озапт, преди да вземат мерки.  Преди да тръгнете да я защитавате, горещо ви насърчавам да се замислете, дали ако убие вас или ваш близък докато се снима, ще сте толкова благосклонни към тази т. нар. “инфлуенсърка”. За да си инфлуенсър трябва да вдъхновяваш с примера си, а не с простотията и противобщественото си поведение“, допълва още тя.

Тези два случая за Катрин Йорданова, която е “Мис Силикон” 2022 г., не са изолирани. В профила ѝ в социалните мрежи има и други – поне пет видеа, в които младата дама снима и кара с висока скорост.

Все по-често напоследък популярни личности показват неразумно поведение на пътя.

В края на януари поп-фолк певицата Диона беше задържана да шофира след употребата на наркотици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *