Трябва да има дистанция между треньори, родители и играчи, твърди португалецът Пауло Кардозо

Прекалената близост между треньори, млади футболисти и техните родители е проблем за школата на “ЦСКА-София”. Това заяви португалецът Пауло Кардозо, който от февруари е директор на академията.

“Ние обичаме децата, но не сме техни приятели, треньори сме им. При мен и моите треньори е същото. Понякога им помагам, уча ги, но никога не съм им бил приятел. Трябва да има етика в работата, трябва да има дистанция. Имаме професионални отношения. Никога не смесваме професионалните си отношения с личните. Когато пристигнах тук, усетих, че точно това се случва с родителите, играчите, треньорите. Това не е правилно и не вещае добро бъдеще за клуба. Трябва да има разлика между професионалните и личните отношения”, заяви Кардозо пред “Евима спорт”.

Той вече предприе доста кадрови промени в школата, като обяви, че приоритет ще му е да създава футболисти за първия отбор. Кардозо, който около две десетилетия е работил в школата на “Спортинг”, а също във “Флуминензе” (Браз), “Ал Ахли” (Сауд. Арабия) и националните отбори на Южна Африка, допълни, че най-важното е младите футболисти да не бързат да излизат в чужбина, а първо да стигнат до националния отбор.

Един от младите играчи на “ЦСКА-София”, който опита своя късмет извън България – Божидар Чорбаджийски, пък е на път да се върне в отбора. Той бе преотстъпен на ФКСБ (бившия “Стяуа”) до края на годината, но румънският клуб едва ли ще се възползва от опцията да го откупи. Местни медии твърдят, че българският защитник не влиза в плановете на треньора Богдан Винтила.

Иначе “ЦСКА-София” започна подготовка за неделното дерби срещу “Лудогорец”. Най-вероятно в този мач треньорът Милош Крушчич да започне със състава, който пусна при победата с 3:0 над “Ботев” (Вр). Колебанието е само дали Рубен Пинто отново да е титуляр, или да бъде даден шанс на национала Кристиян Малинов, който е резерва при Крушчич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *