Шефът на зърнарите подаде оставка като съветник на Кирил Вътев

Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, подава оставката си като съветник на Кирил Вътев – министър в МЗХ, съобщиха на сайта си от организацията. Проданов заяви, че на първо място е зърнопроизводител и председател на НАЗ и негова отговорност е да защитава интересите на всички фермери.

Неговото участие в Министерството на земеделието и храните е в разрез с предприетите протестни действия, пишат още зърнарите.

НАЗ представлява и защитава интересите на земеделските производители, които категорично не подкрепят премахването на забраната за внос от Украйна.

В понеделник започват безсрочни протести на целия сектор „Земеделие“, напомнят още от Асоциацията.

Пред NOVA Илия Проданов определи изказването на премиера, който нарече зърнопроизводителите терористи, като недопустимо.

„Надявам се, че премиерът е сгрешил и е искал да каже трактористи, а не терористи’, каза още Проданов. По думите му единствената цел на предстоящите протести е да се решат проблемите, които тлеят толкова години. Според него, ако премиерът продължава да се отнася по този начин към сектора, ще му бъде поискана оставката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *