Чували ли сте за Ходеща пневмония, вижте как да я познаете

Тя често се причинява от вид бактерия, която предизвиква по-леки симптоми

Напоследък все повече се говори за „ходещата пневмония“, която поразява наред в Китай. Опасна ли е всъщност тя и как можем да я познаем? Лекарите обясняват, че представлява вид атипична пневмония. Това е по-лека форма на заболяването, при която симптомите обикновено са по-леки. Може да не се чувствате зле, а като при настинка.

Състояние, което не е достатъчно тежко, за да изисква почивка на легло или хоспитализация. Не чувствате нужда да останете вкъщи, излизате навън и прекарвате ежедневието си по обичайния начин. Ако посетите лекар, може да не изглеждате достатъчно болен, за да се назначи рентген на гръдния кош, което е начинът за диагностициране на пневмония.

Ходещата пневмония често се причинява от вид бактерия, която предизвиква по-леки симптоми. Те се проявяват по-постепенно в сравнение със симптомите, които се развиват при други видове пневмония. Заболяването често се пренася от малки деца, които се заразяват в училище и детската градина. Членовете на семейството на заразените деца обикновено започват да проявяват симптоми две или три седмици по-късно. Симптомите включват болки в гърлото, умора и бавно влошаваща се кашлица, която може да продължи седмици или месеци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *