Цънцарова размаза Джевдет Чакъров заради Пеевски! Съпредседателят на ДПС: Няма да коментирам!

С „няма какво да коментирам“, повторено многократно, съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров опита да избегне някои въпроси за Делян Пеевски, зададени му по време на интервю за Би Ти Ви .

Той не пожела да коментира наложените на другия съпредседател на партията санкции за корупция по глобалния закон „Магнитски“, не отговори и за партийното му развитие след попадането му в списъка със санкционирани, отказа да обсъжда и предупреждението на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган да не се допуска партията да се превърне в „бутикова и платена“.

Чакъров подчерта, че двамата с Пеевски са равноправни съпредседатели на партията. Те бяха избрани единодушно на заседание на ДПС миналата седмица, след като бяха посочени за постовете лично от Доган. Чакъров подчерта, че има моменти, в които се допитват до него, основно по политически и организационни въпроси. След това последваха въпросите за думите на Доган и дали те не са били насочени към Пеевски.

„В обръщението на г-н Доган всичко е ясно. Няма какво да коментираме. Няма да допуснем партията да стане бутикова или платена“, каза Чакъров.

След припомняне на прословутото изказване на Доган преди около 15 години, в което казва, че той е „инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата“, на Чакъров беше зададен въпрос кой в момента прави това. Той обаче отговори лаконично и отново призова за други въпроси.

„Това е коментирано много пъти. Дайте да погледнем сегашните реалности, които предполагат адекватни и мъдри решения. Няма какво да коментирам“, беше уклончив Чакъров.

По подобен начин отговори и на въпросите за попадането на Делян Пеевски в списъка по закона „Магнитски“. След санкционирането му тогавашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че Пеевски никога не е бил член на ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в партията. Две години и половина по-късно Пеевски успя да се издигне до съпредседател на политическата сила.

„Много е говорено и по този въпрос. Ако имате въпроси по темата, обърнете се към г-н Пеевски. Знам, че той е предприел всички необходими процедури по казуса „Магнитски“. Няма какво да коментирам повече“, каза още Чакъров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *