„ЦСКА-София“ изхвърли Пенев и Жеков заради Марешки

Легендарните бивши футболисти, които са в листата на ВОЛЯ и НФСБ, не бяха допуснати до ст. „Българска армия“

Легендарните бивши футболисти на ЦСКА Димитър Пенев и Петър Жеков не са били допуснати до ложите на ст. „Българска армия“ за съботното дерби „ЦСКА-София“ – „Локомотив“ (Пд) (0:0). Причината за това е участието им в листите на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“ за предстоящите парламентарни избори, съобщи в. „Тема спорт“.

„Не съм гледал мача. Те ни изхвърлиха вече с Пената и не ходим. Има си определена бройка в ложата и по принцип трябва да минем тест за коронавирус. Чак тогава отиваме на стадиона. Друг път ни се обаждат да отидем за РСR тестове, този път не звъннаха. Казаха ни, че тъй като сме в политиката и… „Извинявайте, че се видяхме“. И затова не ходя и не гледам… Аз съм си от ЦСКА, обаче те не ни искат“, коментира Жеков.

Скандално е и решението за Пенев, който е почетен президент на „ЦСКА-София“. Още през миналата седмица, след като стана ясно, че двамата ветерани са в листите за депутати, от клуба излязоха с официално становище. „Клубът категорично декларира своята позиция, че не се ангажира с участие в предстоящата предизборна кампания. Косвено или пряко, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с кандидати, партии, коалиции, обещания и т.н. Всеки, свързан по някакъв начин с клуба ни, както е случая с почетния президент г-н Димитър Пенев, е направил своя избор да участва в политическия живот на страната сам и по собствена воля, като този акт не е съгласуван с ръководството на клуба. Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни битки, интриги и други политически схеми и конфигурации“, се казва в обръщението.

Има обаче явни индикации, че отношението към двамата ще остане същото и след изборите. „Казаха ни, че повече няма да ни вземат на мачовете в Европа, ама много важно. Ходил съм достатъчно навън. Сега ще видим какво ще стане, Пената не знам дали ще ходи“, допълни Жеков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *