Милан Крушчич призна, че засега ще води отбора до края на годината

Милан Крушчич все пак няма да е постоянен треньор на “ЦСКА-София”. Сърбинът призна в родината си в интервю за sportklub.rs, че договорът му е само до края на 2019 г. и това е било ново предизвикателство в кариерата му. Той не е влязъл в допълнителни подробности, но се предполага, че в края на годината ръководството на “ЦСКА-София” ще направи равносметка на постигнатото от Крушчич и дали да му се довери да води отбора до края на сезона. Преценяват се и предложените в последните дни различни кандидатури на чужди треньори.

Интересното е, че на сайта на “ЦСКА-София” все още не е обявено, че Крушчич е новият треньор. Като футболист той е играл в родината си за “Спартак” (Суботица), “Земун” и др., както и за руския “Ростов”. Бил е главен треньор на “Металац” (Горни Милановац) и “Земун”, а също така и асистент. Както е известно, той помагаше на Люпко Петрович в “Литекс” през есента на 2015 г. През юни приема поканата на Петрович да му помага в “ЦСКА-София” като анализатор, като постепенно поема и функциите на помощник. Клуба вероятно ще води Добромир Митов като треньор, тъй като Крушчич няма нужния лиценз.

Очаква се съвсем скоро “ЦСКА-София” да прекрати договора си с капитана Николай Бодуров, който пусна своята позиция по отношение на отстраняването си от клуба, в която се изказа нелицеприятно за главния мениджър Стойчо Стоилов. Към националния защитник има вече интерес от няколко български клуба.

Междувременно футболистът на “ЦСКА-София” Вив Соломон-Отабор предизвика скандал в Нигерия, след като бе повикан за първи път в местния национален отбор от селекционера Гернот Рор. Офанзивният халф, който е роден в Лондон и има британски паспорт, бе повикан като заместник на контузения Самуел Калу (“Бордо”), но сайтът soccernet.ng твърди, че е избран не от Рор, а от служители на нигерийската федерация. Заради това били пренебрегнати Чидера Ежуке (“Хееренвеен”) и Давид Окереке (“Брюж”). “Заслужена ли е повиквателната му? Абсолютно не, особено когато се замислите, че има играчи, които са се представили доста по-добре от него през настоящия сезон. Често срещана практика в Нигерия e агентите на играчите да лобират служители на местната федерация за повиквателни в националния отбор. Това може да се е случило и при Отабор”, пише сайтът и допълва, че чиновници от федерацията така саботирали работата на Рор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *