ПП се тресе, след като премиерът Николай Денков бе унизен и буквално свален от самолета за САЩ.

По ексклузивни данни в дъното на интригата е вездесъщата Лена Бориславова, по чиято заръка скандалната екскурзия зад Океана се е провалила.  На сбирка на “Промяната” късно в събота Лена поиска Денков да не пътува до Вашингтон, разрази се скандал, той заплаши с оставка, разкрива източник на медията ни от парламентарната група на ПП.

Първоначално Кирил Петков бил солидарен с Денков и опитал да го защити. Ако сега се огънем, ще излезе, че сме се уплашили от Борисов, който през цялото време опитва да омаловажи посещението и да го представи като каприз – такива били аргументите на Петков.

Лена Бориславова обаче била непреклонна. Според нея пътуване на Денков до САЩ без уговорени срещи с президента и държавния секретар щяло да ненесе непоправима репутационна щета на “Продължаваме промяната”, чийто електорален рейтинг и без това се топи.

В крайна сметка страната на Лена уверено заел финансовият министър Асен Василев, който ще води делегацията ни във Вашингтон.

Това е удар по самолюбието на Денков, конфликтите в ПП вече са релефни и публични. От една страна Асен е срещу Киро, защото го подозира, че е издал на медиите аферата “Чаталджа”. От друга Денков вече е срещу Лена, разпасана история.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *