ЦИК се ската за обиколките на Борисов с джипа

Представителите на ДПС, Демократична България и НФСБ са напуснали умишлено заседанието, твърдят от БСП

Централната избирателна комисия е заседавала по тъмна доба снощи и е оставила без решение жалбата на БСП срещу премиера Бойко Борисов и предизборната му агитация с правителствения джип. „Снощи жалбата на БСП срещу Борисов се гледа в 23:00 ч., с една единствена цел – да няма публичност на това, което има да се случи. А се случва следното: представителите на ДПС, Демократична България и НФСБ напускат умишлено. На заседанието остават 16 души. Шестимата от БСП гласуват „за“ санкции срещу Борисов. Останалите 10 – „против“. Това разказа на страницата си във Фейсбук Вяра Емилова, секретар на левицата.

В понеделник БСП сезира ЦИК, Съветът за електронни медии (СЕМ) и Брюксел за „безпардонната агитация на министър-председателя и министрите му, които водят предизборната си кампания с държавен ресурс и с нашите пари, в нарушение на Закона за държавния бюджет“. Според социалистите по този начин Борисов и министрите му „поставят в неравностойно положение всички останали партии и техните кандидати в кампанията за 45-тия парламент“.

„Въпросът е искат ли ДПС, НФСБ и Демократична България санкции срещу премиера за нарушенията на Изборния кодекс или не? С техните гласове Борисов щеше да бъде санкциониран. Но ДПС, НФСБ и Демократична България явно го пазят и спасяват, въпреки арогантните му изяви от джипката, които и тях поставят в неравностойно положение в тази кампания“, написа още Ваня Емилова.

Тя пита и „докога ЦИК ще си затваря очите за грубите нарушения на Борисов?“ Според Емилова „тази арогантност у Борисов има своето обяснение, като тя се дължи на чувството му за недосегаемост и безнаказаност“.

„Това, което прави Борисов е против морала и против начина на правене на политика. Би трябвало не просто да го констатираме, а гневно да го заявяваме и да гарантираме, че ще се промени“, коментира по-късно пред Би Ти Ви и лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й именно упражняването на властта трябва да се промени коренно.

Още в първия ден на предизборната кампания миналия петък премиерът Борисов направи обичайната си обиколка из страната с правителствения джип. Както обикновено той изтъкна напредъка (според него) на страната при управлението му, както и шумно направи щедри обещания.

1 коментар

  1. КЪСНО Е ВЕЧЕ – БОРИСОВ СИ СЪЗДАДЕ СВОЯ ДЪРЖАВА КОЯТО МУ СЛУЖИ И, ПАЗИ! НАПУСНАЛИТЕ ЗАСДАНИЕТО СА ПОКАЗАЛИ СВОЯТА СЕРВИЛНОСТ КЪМ БОКО! ИЗБОРИТЕ СА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИ ЗА СПЕЧЕЛВАНЕ-ПРИ ТОВА РАЗЕДИНЕНИЕ НА КУПЕНАТА ОПОЗИЦИЯ СИКАДЖИЯТА ПАК ЩЕ СПЕЧЕЛИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *