Избирателната активност към 11 ч. е 8,89 на сто, съобщи говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Най-висока е тя в Монтана, където съотношението на гласувалите надхвърля 12 на сто, а най-ниска – в Пловдив-град – 6,27 на сто. По думите на Томов активността за страната е малко по-висока от активността на втори тур на президентските избори на 21 ноември 2021 г. Тогава тя е била 8,7%. “Ако я сравняваме с парламентарните избори през юли, тя е по-ниска. Тогава е била 12%. Сега трябва да отчитаме и сезонния фактор, графикът на гласуване в изборния ден не винаги е един и същ, така че е рано да се направят категорични изводи, каза Томов.

10,3 на сто е избирателната активност към 11 ч., съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на “Галъп”.

6,2 на сто е избирателната активност към 10 ч., съобщи Нова телевизия по данни на “Тренд”. През 2021 г. на последния парламентарен вот екзитпола на същата агенция е отчел 6,4 на сто.

3,6 на сто е избирателната активност към 9 ч., съобщи Нова телевизия, цитирайки данни на “Галъп”. При предишния вот към същия час тази агенция отчете 3,5%.

1,6 на сто е избирателната активност към 8 часа, час след началото на парламентарните избори. Това съобщи Нова телевизия, позовайки се на данни на „Тренд“. На предишния вот същата агенция отчете 1,7 на сто активност към 8 часа сутринта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *