Цв. Цв. изпълзя като партизанин навръх 9 септември

Цветан Цветанов изпълзя като партизанин от землянка с коментар навръх 9 септември.

Ето какво написа бившият №2 в ГЕРБ на стената си във фейсбук по повод историческата дата:

9-и септември е една от най-мрачните дати в новата ни история. Преди 75 години щиковете и дулата на Червената армия не донесоха демокрация и свобода на България, а наложиха с кръв и терор един тоталитарен режим в продължение на 45 години.

Вече 30 години България се опитва да се раздели със сянката на това мрачно минало, да се освободи от митовете и фалшификациите за времето на комунизма, да осъзнае истината, която е необходима на бъдещите поколения.

Днес ние сме достоен член на ЕС и НАТО и нацията ни е длъжна пред бъдещите поколения да не продължава да живее с легенди за освободители и измислени герои, а трезво да преосмисли историята си.

Ясно трябва да кажем, че 9-и септември не е ден за празнуване и гордост, а за почит към жертвите на един тоталитарен режим, обявен за престъпен със закон и от българския парламент. Тази дата продължава да разделя и противопоставя нацията и вина за това носят и българските елити през годините на прехода. Истината обаче няма алтернатива, ако искаме да имаме достойно бъдеще като народ и държава!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *