Цветанов безпощаден: ГЕРБ е в тежка криза

Бившият заместник на Борисов пак нападна партията

“Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ.” Безпощадната констатация направи бившият заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред БНР. Според него времето, в което се случва тя – само година преди парламентарните избори – ограничава възможността за реформи, но и за по-ясна визия за излизане от тази криза.

По думите му всичко в управление се фокусира директно към премиера Бойко Борисов. Отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства, подчерта Цветанов.

Бившият №2 в управляващата партия е на мнение, че арестът на министър засяга най-високите нива във властта, но уточни, че по-важно е какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министър Нено Димов е полагал подпис.

На въпрос дали в акцията по задържането на Нено Димов не е била опит за политическа игра, Цветанов изтъкна, че политиците са започнали да използват политически прокуратурата. “Политиците създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена”, допълни той.

Цветанов коментира, че кризата с липсата на вода в Перник не може да бъде определена като сценарий. “Който говори, че има някакъв сценарий, трябва да си зададе въпроса защо се стигна дотук”, категоричен е той.

Според него не може да се прави аналогия между кризата в Перник сега и февруарските протести през 2013-а година заради високите сметки за ток, защото тогава е имало сериозен сценарий, който е бил разигран.

Прогнозата на бившия заместник-председател на партията е, че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори. Цветанов смята, че това управление може да покаже как ще се излезе от кризата. По думите му решението зависи от всички – и от малкия, и от големия коалиционен партньор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *