Цакат ни с 2600% надценка на палачинки в ресторанта

Домашно приготвената храна е по-евтина, но храненето навън е нещо повече – преживяване, среща с приятели, празник. Има някои храни, върху които се слагат неоправдано високи надценки. Кои са те показва сайтът profit.bg. Съветът е да помислите сериозно преди да поръчате от тях следващия път.

Гуакамоле

Надценка: 250%

Да, авокадото е екстра, но за приготвянето на гуакамоле от нулата не трябват кой знае какви продукти. Освен това обикновено е малка порция, надали се слага и половин авокадо.

Палачинки

Надценка: 2609%

Нищо не казва „брънч“ като голяма купчина палачинки. Но дали не е добре да ги запазите за една мързелива неделя у дома? Независимо дали ги правите от нулата или от готова смес, със сигурност цената им ще е в пъти по-ниска, отколкото ако ги поръчате в ресторант.

Омлети

Надценка: 566%

Ако пазарувате редовно, имате представа от цената на яйцата. Колкото и да са скъпи обаче, не оправдават сумата, която се иска средно за един омлет.

Кафе

Надценка: 825%

Една чаша кафе понякога може да струва колкото половин пакет кафе. Това говори само по себе си колко надценено е то.

Супа

Надценка: 1500%

Приготвянето на домашна пилешка супа с фиде струва на един ресторант стотици пъти по-малко, отколкото в ресторанта. Затова, ако държите да си поръчате супа, изберете нещо по-екзотично или такава, която не можете да приготвите сами.

Картофи

Надценка: 512%

Килограм картофи струва около 1-1.50 лв., което означава, че една порция няма как да оправдае цената, която искат в ресторанта.

Алкохол

Надценка: 167%

Факт е, че две чаши вино или уиски могат да ви струват в ресторант колкото бутилка от магазина. Въпрос на избор е дали сте склонни да платите толкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *