Христо Иванов призна: Ще има смяна на министри

Бойко Борисов припомни на ПП-ДБ, че без ГЕРБ кабинетът ще падне при вота на недоверие

 

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов допусна, че при ротацията на министър-председателите, ще има и смяна на министри. Той беше питан по темата, след като през седмицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за това, че е недоволен от цели сектори и на много министри дори имената им не се знаят.

“Рано е да се правят крайни оценки за работата на едни или други министри”, каза Иванов в интервю за БНР. Той посочи, че нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ имат достатъчно гласове, за да наложат свой състав на правителството. “Където някой не си върши работата, ще се подобрява. Но няма нужда да търсим в това твърде големи драми”, посочи той.

Иванов не е притеснен от вота на недоверие към правителството, иницииран от “Възраждане”, ИТН и БСП. Гласуването на вота ще е в петък, 13 октомври.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче предупреди некоалиционните си партньори, цитиран от БГНЕС, че в “политиката най-важна е математиката. Особено когато ти предстои вот на недоверие, трябва да можеш да смяташ”. “Когато имаш над 30 депутати, не можеш да кажеш на тези, дето имат 69, че се хвалят. Те без нас хептен не могат! И вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим за направеното, и си залагаме името и подписа под законите за енергетиката, защо тогава не им беше виновен Пеевски? Защото ги бранеше като квачка – пилци. И без него нямаше да направя споразумение”, допълни Борисов по време на предизборна среща в Плевен, намесвайки в разговора и протестите на миньорите от последните дни.

“Колкото и да не се харесваме, работим заедно и гласуваме заедно. Затова призовавам колегите от ПП, независимо от предизборната кампания, че след няколко дни ще има час по математика, и който може да смята, да знае, че трябва да събере 121. И ако се мисли за някой, че е велик, а другите като пиленца вървят след него, няма да стане това”, каза още Борисов и не пропусна да изреди колко много е “построил”, докато е бил премиер.

1 коментар

  1. Този няма и дори с кого да смени някои министър, щото се видя, че са всчики некадърници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *