Хванаха в измама Димитър Маджаров!

Сиренявият бос Димитър Маджаров най-сетне падна в капана! Неправителствена организация спипа баровеца в измама с овче сирене, в което е наблъскано доста по-евтиното краве.

Честите изследвания на съдържанието на хранителни продукти и дори морска вода от неправителствени организации най-сетне доведоха и до реакция от държавна институция.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за евентуална нелоялна конкуренция срещу две млекопреработващи компании – „Милки Груп Био“ ЕАД (производител на продуктите „Саяна“) и „Димитър Маджаров – 2“ ЕООД.

Причината е, че НПО-то е открило, че в четири овчи сирена има наличие на краве мляко, а държавната Агенция по храните го е потвърдила за два продукта с ново изследване.

Проверка във връзка с производството и разпространението в търговската мрежа на овче сирене, което съдържа краве мляко, въпреки означението на етикета „овче сирене“ и „100 % овче мляко“, започва Комисията за защита на конкуренцията.

Производството е образувано след извършено от комисията предварително проучване, при което от Българската агенция по безопасност на храните са изискани и представени информация и доказателства (резултати от взети проби, актове за установяване на нарушения и др.) за наличие на краве мляко в партиди овче сирене на посочените предприятия.

Представянето на невярна (заблуждаваща) информация за съществени свойства на предлаганите стоки представлява форма на нелоялна конкуренция, посочват от комисията.

1 коментар

  1. Ейййй, и тия пък. Неправителствени. Как пък можаха да го хванат. Той човека е от нашите фирми, дето си плаща. 15 години си затваряме очите.Сега ше трябва да го глобяваме. Да видим по кой член, така, по-минимално ще пишем…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *