Фенове на Локо Пд скочиха на Борисов, който иска да строи стадиона на Ботев Пд

Привържениците на Локо Пд скочиха на премиера Бойко Борисов, който в събота обяви, че държавата ще построи стадиона на градския им съперник Ботев Пд. Условието е арената да остане общинска. Както е известно шефът на “канарите” Георги Самуилов започна строежа, но го спря заради проблеми със земята под стадиона. А феновете на Ботев започнаха протести и от време на време затварят булеварди в Пловдив, което не се харесва на Локо Пд.

“Г-н премиер,

Обръщаме се към вас, след като с дълбоко учудване прочетохме готовността ви да изградите нов стадион на частно дружество с държавни пари. Бихме искали да попитаме какви са аргументите ви да бъдете толкова щедър и да дадете милиони за един частен проект, затънал в мъгла и дългове? С какво този клуб е повече, от който и да било друг в Пловдив и изобщо в България, че държавата и ние, данъкоплатците, да дадем няколко десетки милиона, за да строи този стадион? Защо сте толкова щедър и отзивчив към просията на стотина лумпени, излезли да искат нов стадион, само защото смятат, че някой им е длъжен? Ние, данъкоплатците, вече веднъж платихме за изграждането на модерната им тренировъчна база в Коматево, а сега ни грози опасността да плащаме от нашите пари и за нов стадион.

Ако искате да инвестирате в спорта и изграждането на стадиони, защо такава инвестиция не бъде насочена към реновирането на ст. „Пловдив“?! Стадион, който е на всички пловдивчани и би могъл да се ползва от всички клубове в града ни, нещо, което би било прекрасна реклама за вас и за добрите ви намерения за града, към който имате „особено чувство“ по ваши думи. Вместо това вие искате да го направите само за един от футболните клубове в него.

Категорично се противопоставяме на това ваше решение, защото то не е в интерес на Пловдив!

Толкова ли просперира Пловдив и България, че държавата да проявява такава щедрост и то за частни интереси? Това ли е най-нужното на града ни, че стигнахте дотам да уреждате един частен футболен клуб с нов стадион за милиони? Пловдив има нужда от десетки по-важни проекти, които биха били от полза на целия ни град и които биха били реализирани с въпросната сума, която ще отпуснете за този опорочен стадион! С това си решение сериозно и основателно се противопоставяте на интересите на гражданите на Пловдив, докато с реновирането на градския стадион, например, с построяването на околовръстни трасета или нов мост над река Марица, ефектът от разумно изразходваните средства би бил огромен и оценен от целия ни град! Сега няма как да е така!

Локомотив Пловдив от години чака „зелена светлина“ за база за ДЮШ, неведнъж изготви както идейни, така и технически проекти за база, за трибуна „Бесика“, за цялостното реновиране на стадиона си, който все още е общинска собственост, няма „тежащи“ концесии и милиони задължения, но така и не получи грам подкрепа от Община Пловдив! За разлика от затъналия в дългове футболен клуб, на който обещахте стадион с държавни пари и който бутна стадиона си, а после изпадна във финансов колапс след фалита на века на КТБ”, пише в позицията на феновете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *