Фенове на “Левски” били в основата на расизма у нас

В дните преди гостуването на Англия в София на Острова продължават да говорят за проявите на расизъм в българския футбол. Вестник “Дейли телеграф” разказва, че положението във футбола ни е станало още по-зле, в сравнение с 2011 г., когато на ст. “Васил Левски” бяха обиждани Ашли Йънг, Ашли Коул и Тио Уолкът.

“Дете със свастика на голите си гърди, а друго прави нацистки поздрав. Знамена, с които се отбелязва рожденият ден на Адолф Хитлер и подигравателни антирасистки кампании. Банани, хвърлени по черни играчи на своя тим. Ако англичаните са си мислили след последния мач срещу България, че поведението на българските привърженици няма как да бъде по-лошо от маймунските звуци по адрес на играчите, изминалите 8 години, за съжаление, доказват обратното”, твърди изданието.

Цитиран е и Павел Клименко, представител за Източна Европа на Fare – организация, която се бори срещу неравенството във футбола. Той твърди, че ултраси на “Левски” били най-виновни за расизма във футбола у нас. “Мащабът на проблема е доста сериозен. Един от най-големите виновници за това е “Левски”. Това е един от най-лошите клубове, с които съм се сблъсквал по отношение на неонацизма”, твърди Клименко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *