Фенове на „Левски“ атакуваха палатките и счупиха плочата на Паметника на съветската армия

Четирима души са задържани след като фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера късно снощи, съобщи „24 часа“.

Атаката е станала около час след победата на „сините“ над израелския „Апоел“ (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано фенове на „Левски“ са нападнали палатковия лагер. Агитката издигнала транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупиха плочата, написаха със спрей „Искаме български паметник“.

„Дойдоха около 20-30 човека от агитката на ‘Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във фейсбук Геновева Кръстева и прилага видео от атаката.

В клипа се вижда и полиция.

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, затова и хора отихода пред него с палатки – за да го бранят.

Четирима души са задържани след извършено нападение снощи срещу палатковия лагер, който беше издигнат пред Паметника на съветската армия в София, съобщават от МВР.

След атаката на място отидиха и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

Христо Колев от организацията „Изправи се. БГ“ сподели пред БНР, че атаката е извършена от „30-40 човека, маскирани“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *