Феновете на „Левски“ призоваха Сираков да си предаде акциите

От „Левски“ на левскарите“ сложиха на кантар думите на собственика, Станимир Стоилов и Ивайло Ивков

 

Феновете на „Левски“ взеха страна в конфликта в ръководството на футболния клуб и тя не е в полза на собственика Наско Сираков. Напротив – той бе призован да джироса акциите си в полза на клуба и привържениците, ако се окаже, че треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Ивайло Ивков са били прави в твърденията си.

А привържениците, представени от сдружението „Левски“ на левскарите“ и Тръст „Синя България“ (б.ред. – който е и акционер №2 в клуба с 10% от дяловете) дадоха да се разбере, че вярват именно на Стоилов и Ивков, които твърдят, че е имало оферти за по 6 млн. лв. за футболисти на „Левски“. Сираков отрича за това, въпреки че тези средства са щели да помогнат много на клуба.

Призоваваме Стоилов и Ивков, ако ни лъжат, да подадат оставки без никакви претенции към клуба. Не ни подобава да бъдем следвани от лъжци. Ако обаче се окаже така, че мажоритарният акционер ни е излъгал за пореден път, да депозира акциите си и те да станат собственост на нашия клуб. Така левскарите ще можем да търсим начин за финансиране заедно с генералния спонсор (б.ред. – „Палмс бет“), който пое отговорност да поеме заплатите на клуба и да продължи да води преговорите с НАП. Така ще можем да продължим битката за спасяването на „Левски“. Очевидно някой лъже в „Левски“, нека се разбере кой е той и веднъж завинаги да спрат тези недостойни и неправилни неща“, заяви председателят на „Левски“ на левскарите“ Димитър Костадинов. И веднага поясни на кого вярва: „Ние левскарите сме доказали, че в нашите среди са най-качествените хора на България – Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Трябва да им се даде мандат, за да извадят клуба от батака. Просто не трябва да им се пречи. Не казваме някакви революционни неща. След като Сираков за 3 години не успя да намери инвеститор, да изпълни това, което заяви (б.ред. – че ще прехвърли акциите си в полза на феновете). Работещият тандем е Станимир Стоилов и Ивайло Ивков, но не им се дава възможност да работят. Сираков е звезда и голмайстор на „Левски“. Няма нужда да влиза в борба за акции. Нека да ги депозира в клуба. Той много пъти заяви различни неща, които не се случиха“.

След което Костадинов посочи част от нещата, заради които феновете не са доволни от Сираков. „Първото нещо, с което встъпи в роля като собственик, заяви, че ще пренесе 35% от акциите на едно съмнително лице (б.ред. – Константин Папазов), но слава Богу, това не се случи. Ще припомня аферата „Диксън“. Всички левскари са разочаровани, обезверени. Устремът на левскарите от кампанията „Левски е вечен“ спря. Нормално е, след като се казва, че клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. За капак на това, оправданието е, че чакаме чужд инвеститор. Щетите кой ще ги оправи?! Ние с дарителски акции отново. Лошото управление води до финансови проблеми. Сираков беше избран от феновете. Обърна се към организираните привърженици, сега изведнъж станахме под 1%. Ако ни подвежда, трябва да поеме отговорност. Имаме съмнения, че не дойдоха спонсори заради Сираков, посочи председателят на „Левски“ на левскарите“.

А Момчил Лазаров – председател на УС на тръст „Синя България“, предупреди, че именно феновете са основният източник на финансиране на „Левски“ и Сираков трябва да се съобрази с това. „Наско Сираков каза, че кампанията за набиране на средства към НАП е била първата, към която той е призовавал привържениците да се включат. Значи излиза, че до момента той не е подкрепял предишни кампании… Това е необяснимо и обидно изказване, което отново всява само напрежение“, коментира Лазаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *