„Фейсбук“ коментира: Хакерите са българи?

Хакерскато проникване в базата данни на НАП предизвика множество коментари. Грантовите сайтове наблягат много на факта, че атаката е извършена през руски сайт, но запознати коментират, че това е обичайна практика при прикриване на следи. Обикновено се влиза през чужд сайт, а това че в нашия случай е използван руски, вече насочва към извършителите. Мнозина смятат, че хакерите са българи и са свързани с протестърските среди, които днес наричаме „градска десница“.

Не са малко и мненията,  че пробивът е станал заради некомпетентността на техническата администрация на държавните институции.

Няколко коментари  по темата:

Miroslava Dinkova: Да живее машинното гласуване! Това е единственият начин протестърската клика да спечели някакви избори.

Кирил: Хакерите няма да бъдат открити, но са оставили издайническа следа – хакването е извършено през руски сайт. Сетете се кои български граждани мразят Русия до мозъка на костите си и нямат никакви скрупули да я натопят?!?!

Васил Василев: „Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно“- това може да го напише само българин, българин от жълтите павета.
Не че не е истина написаното, но е точно в стила на  въпросната групировка. ПП. Думата „групировка“ не съм написал случайно.

Vencislav Simonov: Имам позната, завършила магистратура „Кибер-сигурност“ в „престижен български университет“. Трябваше да й инсталирам принтера. Такива са и в държавната администрация. Бездарни хрантутници, които никой, никъде не иска да вземе на работа.

SET: Не изключвайте вероятността данните да са изнесени от вътрешни служители, а хакарската атака да е само имитация. Щом в мероприятието участва  Биволъ, нито една версия не бива да се изключва! В това число и мокра поръчка, с дългосрочна цел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *