Ученици сексуално малтретирали момченце в София

Задържани са двама непълнолетни, които снимали гаврата

Институциите се сезират, след като в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с брутални гаври върху 8-годишно момче.

От Агенция за закрила на детето потвърждават, че над него е упражнено сексуално насилие. Наложила се тежка кризисна интервенция. С детето работят и психолози, но е върнато на грижите на майката, предаде bTV.

Момченцето е живеело с майка си и баба си, а бащата ги е изоставил. Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му, то е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях.

От училището твърдят, че детето не е идвало от 7 януари.

“Координационният екип на училището е ходил няколко пъти в това семейство. Аз самата бях миналата седмица – изключително бедно семейство. Живее в една стая при изключително лоши битови условия”, коментира Латинка Ковачева.

Според социалните условията в семейната среда на детето са добри. Те обаче твърдят, че детето е водено на училище, където не е било допускано. Учителите отрекоха тази информация.

Случаят се следи от отдел “Закрила на детето” в дирекция “Социално подпомагане”, Слатина. По него е заведено досъдебно производство и са задържани две непълнолетни лица, които заснели гаврата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *