Уволненият шеф на ”Кинтекс”: Нинова призна, че я е страх да не я ревизирам като служебен министър

Корнелия Нинова публично призна, че от страх да не стана служебен министър и да я ревизирам са заведени 2 дела срещу мен. Загубени са над 70 хил. лв. за тях и никой няма да ѝ търси отговорност за това.

Това заяви в своя позиция уволнения като директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов.

Припомняме, че той бе освободен след публично разпореждане на бившата вече министърка на икономиката Корнелия НИнова, която се позова на одит на Инспектората на министерството. Александър Михайлов бе начело на „Кинтекс“ от 27.10.2021 г. до 10.05 2022 г.

Вчера при предаването на властта на наследника си в слежубния кабинет Корнелия Нинова Никола Стоянов, тя заяви, че вижда опит за реваншизъм от страна на президента Румен Радев, който назначил на мястото й уволнен от нея.

„Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи например г-н Михайлов от „Кинтекс“, срещу него поне има две дела, срещу г-н Стоянов има само проверка“, каза иронично вчера Нинова.

Ето и цялата позиция на Михайлов:

Корнелия Нинова публично призна, че от страх да не стана служебен министър и да я ревизирам са заведени 2 дела срещу мен. Загубени са над 70 хил. лв. за тях и никой няма да ѝ търси отговорност за това“.

Част от обществото знае, че от 2-3 месеца аз водя спор на принципна основа с Корнелия Нинова. Твърдо отстоявам 3 каузи:

1. Не може тя да лъже за мен и причините за моето уволнение. Завел съм срещу нея 2 дела и сам си плащам разходите по тях, до сега 2 552 лева. Нейната вендета срещу мен бяха две заведени дела от подчинените ѝ държавни дружества. Хонорарите до тук по тях са над 70 хил. лв., които плаща българското общество, заради егото на Нинова.

2. Изобличаване на злоупотребите ѝ с властовите ресурси. Скандално е тя да се опитва да назначи директори в най-големите държавни фирми на тъмно, със съкратени срокове и реално без конкуренция. В предпоследния ѝ ден като министър уволни ръководител на държавно дружество с 30 години опит, за да назначи Председателя на БСП Казанлък.

3. Обществото има право да знае къде отива българското оръжие, особено когато бившият министър разрешаващ износа публично е заявявал многократно, че не би допуснал експорт за Украйна.

За отмъщение за тези мои каузи Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни фирми „Кинтекс“ и ДКК в репресивни апарати, които вероятно по нейни инструкции, завеждат срещу мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушения.

Както казах, тези фирми са платили до сега около 70 хиляди лева за адвокати и такси. Лесно се харчат държавни пари, докато тя се прави на загрижена за доходите на хората и инфлацията.

С делата срещу мен се респектират и всички нейни опоненти, които са дръзнали да ѝ противоречат. Показна акция какво те чака, ако не слушаш.

Конкретно по казуса: Миналата седмица в някои сайтове се появиха предположения – спекулации, че аз ще съм служебен министър на икономиката и индустрията. Вероятно Корнелия Нинова, уплашена да не би аз да заема този пост и да осветля пред обществото какво е правила през последните 6 месеца, е дала инструкции за спешно ново дело срещу мен, за да ме злепостави.

В резултат в понеделник – последният ѝ ден като министър, бе заведено поредното измислено дело срещу мен. Този път за уронване репутацията на „Кинтекс“.

Истинската причина за делата срещу мен обаче бе призната от самата Нинова в изявлението й при сдаването на властта на служебния министър. Тя директно призна за страха си да не заема длъжност, която ми позволява да изобличавам лъжите и делата ѝ.

Водена от желанието си да ме „удари“ тежко, тя всеки път изпраща до медиите гръмки съобщения за измислени мои провинения в „Кинтекс“ и точно с тези свои действия тя уврежда престижа на дружеството.

В отговор на лъжите по мой адрес аз бях принуден публично и аргументирано да защитя името си.

Винаги съм пазил интересите на „Кинтекс“ и съм давал само ограничена информация, но достатъчна, за да разбере обществото истината. Това ще бъде потвърдено още веднъж в съда.

Говорейки за информация и истина, нека кажем на хората още нещо, което Нинова премълча по време на отчета си за свършеното като министър на икономиката и индустрията.

В петък (29 юли) – предпоследният ѝ ден като министър, чрез ДКК, тя сменя директора на НИТИ Казанлък – предприятие от военно-промишления комплекс. Уволненият ръководител е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент.

Защо?

Ето го отговора: Новият директор е г-жа Румяна Друмева – Председател на БСП Казанлък до месец март/април тази година и настоящ Председател на групата на БСП в Общинския Съвет. Така ли се управляват прозрачно и успешно държавните фирми – с тайни трудоустроявания на партийни кадри без конкурс и то в „12 без 5“?

Г-жо Нинова защо не пуснахте и за това назначение прессъобщение, както правите за делата срещу мен? Защо не казахте на медиите и когато за 3 дни търсихте директори в най-големите и богати държавни фирми с псевдо конкурси?

В заключение: На изпроводяк и за отмъщение Нинова ми нанася нов наказателен „удар“. Вече започвам да свиквам, но пак ще говоря истината!

Утре ще дам нова информация и документи за износа на българско оръжия за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това. Обществото има право да знае! Няма да приключа с медийните си изяви. Делата не ме плашат нито грозната реалност, че в България, който говори публично истината, често се превръща във враг на властимащите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *