Турция привика българския посланик

Турското външно министерство е привикало българския посланик в Анкара Ангел Чолаков, съобщи БНР. Поводът са действията на българските институции, които в четвъртък призоваха турската държава да не се меси в изборите у нас.

Първоначално за тази намеса говори вътрешният министър Бойко Рашков. След това турският посланик бе привикан във Външно министерство и бе поискано да се спре пропагандата в полза на една партия. В четвъртък вечерта пред турското посолство имаше протест, охраняван от многобройна полиция и жандармерия.

На срещата с българския посланик турската страна е отхвърлила обвиненията за намеса на официални институции в изборния процес у нас. Заявено е, че турската страна посреща с неразбиране привикването на техния посланик от българското външно министерство и „поставянето на дневен ред на неоснователни твърдения“.

Данните ЦИК сочат, че на вота миналата неделя в Турция избирателите са гласували със завидна скорост. В някои секции това им отнело по-малко от минути при положение, че гласуването в чужбина по принцип е по-бавно и по-трудно. В огромната си част гласовете от Турция са за ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *