Трупове на „убити“ украинци шават с ръце и възкръсват в „украинската Сребреница“ Буча 4 дни след оттеглянето на руснаците

Всички снимки и видеоматериали, публикувани от режима в Киев, за които се твърди, че свидетелстват за някакъв вид „престъпления“ на руски военни в град Буча, Киевска област, са поредната провокация, съобщават от руското министерство на отбраната.

„Клането в Буча е било съзнателно“ извършено, заяви по рано днес украинският външен министър Дмитро Кулеба, след като вчера там бяха открити много трупове. Градът северозападно от Киев доскоро бе под контрола на руските войски, предаде АФП.

„Клането в Буча е било съзнателно. Руснаците искат да унищожат колкото може повече украинци.
Трябва да ги спрем и да ги изхвърлим. Настоявам за нови опустошителни санкции от Г-7 СЕГА“, написа той в Туитър.

„Докато град Буча беше под контрола на въоръжените сили на Руската федерация, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия. Руските военнослужещи доставиха 452 тона хуманитарна помощ в населените места от Киевска област“, подчертаха от руското МО.

„Местните жители се движеха свободно из града и имаха достъп до телекомуникации. Всеки от тях можеше свободно да напусне града в северна посока, включително към Република Беларус, придвижването не беше блокирано.

В същото време, южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински танкове, тежка артилерия и реактивни системи за залпов огън. Всички руски части се изтеглиха от Буча на 30 март, ден след преговорите между Русия и Украйна в Истанбул.

На 31 март кметът на град Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщение, че в града няма руски военни. Тогава той дори не спомена за местни жители, застреляни по улиците с вързани ръце.

Не е изненадващо, че всички така наречени „доказателства за престъпления“ в Буча се появиха едва на четвъртия ден, когато в града пристигнаха служители на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и украински телевизии.

Особено притеснителен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, дори и след 4 дена не се вкочаняват, нямат характерните трупни петна, а кръвта в раните им не е съсирена.

Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии, какъвто беше и случаят в Мариупол с родилния дом, както и в други градове“ , гласи съобщението.

„Сега ще обясня защо „Украинската Сребреница“ е поредната лъжа. Няма да анализирам разположението на телата спрямо пътя и да търся прилики с други трупове на различни места. Мнозина вече са направили това за мен.

Не само, че ръцете на „труповете“ се движат, а в огледалото за обратно виждане може да се види как „убитите“ възкръсват“, заяви Александър Коц, специален кореспондент на „КП.ру“ в района на бойните действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *