Тройният убиец от Рогош застрелял роднините си, без да му мигне окото

Задържан е Николай Манолов, за който се смята, че е застрелял свои роднини в пловдивското село Рогош, стана ясно от думите на кмета Величка Величкова. Според нея обстановката в ромската махала, където беше извършено тройното убийство, е спокойна.

Тройното убийство в пловдивското село Рогош вдигна посред нощ полицията на крак. Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена. По първоначални данни стрелецът е техен роднина, а тройното убийство е извършено след скандал за наследство. Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка.

Причината за спора е кой да наследи фамилна къща.

“Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях”, разказват очевидци.

“Стрелецът е задържан. Полицията продължава действия по разследване на случая”, каза Величка Величкова, кмет на село рогош.

Повече от 20 години тлеел спорът за имот между Николай Манолов и 71-годишния му чичо Енчо Манолов. Кавгата била за къщата в етническата махала на пловдивското село Рогош, в която живеела фамилията.

Братът на убития Енчо – Методи, който е баща на извършителя, се изнесъл преди години от въпросния дом и в момента живее на друго място в махалата.

Имало и съдебно решение, според което Николай трябвало да напусне във вторник къщата на чичо си Енчо. Тя изглежда стегната и поддържана, а входната врата е от масивно желязо.

Ден преди жестокото убийство отново пламнал скандал между чичо и племенник. Николай отсякъл, че няма да се изнесе. В събота надвечер по-младия мъж извадил пушка и я насочил към 71-годишния си роднина. Най-напред застрелял него, а след това двамата му синове – Стефана 45 г. и Веселин – на 50. За зла участ на гости била и сестра им, която е женена в Калояново. Братовчед й Николай я прострелял в ръката.

„Потресени сме. Такова страшно нещо не се е случвало“, коментираха тази сутрин жители на етническата махала в Рогош. Полиция и жандармерия охранява двете къщи – на застреляния Енчо и на брат му Методи.

Според съседи преди 2 години между роднините отново имало кървав спор и бой. Тогава извадили брадви, а полицията едва ги разтървала..

Същевременно стана ясно, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров ще посетят Рогош във връзка с тежкия криминален инцидент в селото.

Демерджиев и Тодоров ще разговарят на място с полицаите, участвали в операцията по задържането на извършителя, и с представител на прокуратурата. Както стана известно авторът на престъплението на име Николай е задържан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *