Трифонов излиза на светло с „голяма пресконференция“, оглави комитет за референдум

ИТН искат допитване дали да се свика Велико Народно събрание, което да направи България президентска република

Слави Трифонов оглави инициативен комитет за организиране и координиране на подписка за произвеждане на национален референдум. Това стана ясно на брифинг до Народното събрание (бившия Партиен дом) на представители на партия „Има такъв народ“ (ИТН). В парламента бе внесено съответно уведомление до председателя на НС Вежди Рашидов.

Въпросът на допитването е: „Подкрепяте ли произвеждането на избори за Велико Народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република?“

Бургазлията Ивайло Вълчев обяви, че Слави Трифонов и други представители на ИТН ще дадат „голяма пресконференция“ тази седмица – в четвъртък или петък.

За последно лидерът на „Има такъв народ“ се е появявал на публично събитие може би преди около година и половина. Трифонов има сериозни здравословни проблеми.

Подписката стартира утре, 24 януари.

„Инициативният комитет е от 12 човека“, обясни Филип Станев. Освен председателят Станислав Трифонов в комитета имало и други изявени личности като Андрей Чорбанов и Пламен Данаилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *