Бившият министър на енергетиката четири години прибирал по 4000 лв. на месец от СОАПИ

Скандал разтърси Столичния общински съвет (СОС), след като се оказа, че подсъдимият бивш министър на енергетиката Трайчо Трайков е прибрал 192 000 лева „бонус” като общински съветник.

Трайков се облажвал четири години – 48 месеца, като част от надзорния съвет на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), където за четири работни дни в месеца (всяка седмица по един) се подписвал срещу 4 хиляди лева заплата – общо 192 хиляди лева.

Тези скандални факти станаха достояние в предаването “Бареков и Байрактаров без цензура” по телевизия Евроком, където журналистът Димитър Байрактаров излъчи свое разследване за хранилките в столичния общински съвет.

В интервю по темата Трайчо Трайков невъзмутимо си признава за високата заплата, която получавал през последните четири години като общински съветник от Реформаторския блок.

Трайков не се посвени да прибере хиляди евро хонорар като свидетел по арбитражното дело за АЕЦ „Белене”, по което България бе осъдена и заплати 1 млрд. и 200 млн. лева на Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *