“Топлофикация – Перник”: Замърсителят на града е друг, местната власт да не ни забърква в измислени скандали

Топлофикация- Перник“ изпрати до медиите позиция, в която призовава управата на града да не замесва името на компанията в измислени скандали. След като няколко седмици на ТЕЦ-а беше вменявана вината че е източник на миризмите, оприличавани на бакелит, вчера от РИОСВ в града установиха, че замърсителят е друг. Оказа се, че това е Електрокстоманодобивен цех (ЕСДЦ) на “Стомана индъстри” АД.

Ето какво пишат от „Топлофикация-Перник“:

„Във връзка с разпространената през вчерашния ден информация, че експертите на РИОСВ – Перник са установили основния източник на миризмите, оприличавани на бакелит, усещащи се ежедневно в тъмната част от денонощието на територията на града, бихме искали да се обърнем към обществеността и ангажираните по темата институции.

Оказа се, че цели две седмици след като на „Топлофикация Перник“ АД беше вменена публично вината, че дружеството е единственият замърсител на територията на града, успяхте да установите, че въпросният мирис на бакелит не идва от нас. Чуха се множество неверни твърдения и получихме редица обвинения, но в крайна сметка бе установено, че действително не осъществяваме оползотворяване на отпадъци.

Призоваваме Управата на нашия град, институциите и обществеността да не замесват името на нашето дружество във всякакви измислени скандали! Нека да се говори по наш адрес единствено и само когато твърденията са предварително проверени и са придружени със съответните доказателства.

Не се крием от никого, открити сме към всички и сме отворени да разговаряме с всеки един гражданин, както и с всяка една институция, които проявяват интерес към нашата дейност и методите ни на работа.

Надяваме се, че в бъдеще ще бъде прекратена порочната практика с жлъчното манипулиране на местната общественост с измислени скандали, касаещи се до чистотата на атмосферния въздух в района“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *