„Толкова много сме направили и накрая някой да излезе и да каже, че било разруха“!

Премиерът Бойко Борисов отново из страната, а с него са министрите на финансите и образованието – Кирил Ананиев и Красимир Вълчев.

Те обсъждат икономическата обстановка в страната. По-конкретно коментираха международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата на кредитния рейтинг на България до положителна от стабилна. Борисов прочете и част от доклада. „Толкова много сме направили и накрая някой да излезе и да каже, че било разруха“

„Във всички години, когато БСП, или ДПС, или тройни коалиции идваха на власт, една по една спираха европейските програми. Обаче като дойде ГЕРБ на власт всички фондове работят. БСП има шампиони по фалиране на банки“, заяви премиерът.

Борисов продължи да чете данни от Fitch и каза „неблагоприятно развитие е сегашната коалиция да не управлява“. Пак подчерта, че сме на второ място с най-нисък дълг в Европа след Естония. Той обобщи към днешната дата най-големите агенция България са е подредили стабилна и положителна и то в пандемия.

„Вчера малко като им се накарах завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Нали нямаше желаещи, сега опашки. Спасението е мощна армия от преболедували и ваксинирани“, каза пък Борисов относно ваксинацията в страната и заръката му за „зелени коридори“ за желаещи да се имунизират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *