Това е краят за bTV и системата, закани се Слави

Още на втория ден на собствената си телевизия Слави Трифонов я използва, за да пусне гръмко послание. „Сложих началото на края на bTV и политическата система”, заяви шоуменът в пилотното предаване на Иван Кулеков по ТВ 7/8. В случай, че зрителите не са разбрали посланието от първия път, той утвърдително го повтори.

Едиснтвеното сигурно е, че с въпросната реплика е положено началото на агитацианната кампания около Няма такава държава. Очаквано медията ще стане трибуна за новия политически проект на шоумена и екипа му.

Заканите на Слави по отношение на политическата система не са нови. Последните години на екипа минаха във фактическа кампания и активна подготовка за щумрмуване на НС. Амбициите на Трифонов за навлизане в политиката станаха очевидни още след прословутия му референдум,  следван от концерт на Орлов мост, който беше вял опит да се повтори митинга на СДС от 1990г. Последва кастинг за политици, който завърши глухо. Вероятно част от набраните кадри ще запълват бройки в бъдещите партийни структури.  За всички тези проекти той използва шоуто си и ресурса на същата bTV, която сега се закани да заличи, като някой враг с партиен билет. “От позицията, в която сме сега, ние не можем да направим повече”, заяви Слави при напускането на телевизията, в която работи почти 20 години.  “Не се чувстваме част от медийната среда. Бихме искали тази среда да е друга”, каза още шоуменът тогава. Като намекна, че не търси просто смяна на телевизията.

Първоначалният електорален плам обаче не е толкова силен. През 2018г. за  потенциален политически проект на Слави биха гласували 22%, а през септември т.г. подкрепата спадна до 8,3%. Така или иначе Няма такава държава излиза като четвърта политическа сила с резултат, близък до този на ДПС.

По всичко личи, че сега дългия поход към политиката на Слави и компания е решаваща фаза. Телевизията, която ще бъде агитационен рупор вече е на кабела, а от екипа му вече са подали документи за регистрация на партията в съда. Засега обаче всякакво идейно съдържание на проекта Няма такава държава остава потулено в мрак, точно като студиото на новото шоу на Трифонов.

Сценаристът Тошко Йорданов, който подаде документи  за регистрирането, отказа да коментира в кой политически спектър ще се позиционира партията, както и дали ще се коалира с Мая Манолова, която бе първият гост в новата телевизия на Слави 7/8. Остава отворен въпросът дали проектът няма да се окаже поредната патерица на управляващите от ГЕРБ или пък ще бъде опозиция на властта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *