С всички средства търсят патерици на Борисов. А ще се оправим, когато го изправят в съда

Нали пророкуваха как ще стане каквото кажат от „Козяк“? Нали уж щяха да накарат „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ да направят антипутин коалиция? Що не става?

Наивните конспирации из социалните мрежи нещо не се сбъдват.

Но ето кратка справка за положението:

ГЕРБ спечели избори през април миналата година, с около четвърт от местата в парламента. И никой не пожела да прави правителство с тях.

През юли ГЕРБ загуби изборите с малко, и пак никой не пожела да прави избори с тях като втора политическа сила.

През ноември ГЕРБ загуби пак на изборите и отново никой не пожела да прави с тях правителство като втора политическа сила.

След последните избори преди два месеца ГЕРБ пак спечели с малко и не може да направи правителство. Положението е същото, въпреки новата патерица „Български възход“ и Доган отзад.

Президентът бави, бави топката, да могат ГЕРБ да скърпят правителство или да имат време да обвинят другите колко са виновни за положението. Служебното правителство помага в това отношение. Дружно бабуват за пропутин коалиция, която ще маскират като спасителна, на съгласието и прочее.

А е много просто – мнозинството българи и техните представители в парламента не искат отново да управлява токсичната партия ГЕРБ – така я наричат наблюдатели в чужбина, но български анализатори не смеят да го изрекат. Вместо това се гърчат как да намерят още една патерица на Борисов.

И по всички телевизии, радио, медии – мощен напън да отбият ДБ от ПП и да я накарат да пристане на ГЕРБ. Пуснати са в ход всички хватки, вадят един след друг в новините говорещите глави на ГЕРБ, а телевизиите ни облъчват с анализатори, които казват колко ще е добре да има правителство и как ПП са виновни. ПП явно са отписани като основен враг, ДБ ги галят с една ръка по главата, а отдолу ги подритват да се вразумят и да вземат, каквото им предлагат.

И ни облъчват с измислени скандали – кодове за машини за гласуване (с които нищо не може да се манипулира, машините не са компютри и не са свързани с интернет, гласовете се броят и по разписки, пуснати лично от гласоподавателите); ама имало някакъв много страшен меморандум с някакъв „Генкорп“, леле, клакьори анализатори раздухват въпроса в медиите, на умряло куче нож вадят; ББР платила един милион за нещо си по някаква банкова операция (а хората на ГЕРБ си раздадоха там 1 млрд. кредити на няколко свои хора), ама това било страшно, леле. Ама Кирил Петков бил казал не знам си какво, пък Асен Василев не знам си какво. Чудят се какво да измислят, за да могат да сглобят правителство с Борисов в сянката.

Нищо няма да се оправи в България, докато Борисов не се изправи пред съд, и прокуратурата не свали чадъра над него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *