Лиляна Павлова взела возилото от шефа ба дружеството за ползване в министерството

,Автомобилът марка “Ауди”, модел А8, с регистрационен номер В4334РН, с което се придвижва зам.-министърът на МРРБ, е собствено на “ВиК-Варна”. Возилото често може да бъде забелязан пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на столичната ул. “Св. св. Кирил и Методий”, съобщава “Капитал”.

На фона на водната криза в цялата страна изниква въпросът защо ВиК дружеството е купило луксозен автомобил, от който на практика няма нужда. По информация на изданието, колата е произведена през 2010 г. От министерството уточниха, че автомобилът се използва от тях “на основание договор с “Водоснабдяване и канализация” ООД, гр. Варна, сключен през 2010 г.”.

Това значи, че колата е купена от ВиК оператора, но почти веднага е дошла в столицата и не се е ползвала от дружеството особено дълго. На фона на проблема с недофинансирания ВиК сектор, кризата в него и дебата за ниското заплащане на служителите в сектора използването на автомобил на регионален ВиК оператор от централното управление е необяснимо. Неофициално стана ясно, че луксозният автомобил е купен от управителя на ВиК през 2010г. за негово ползване, но бившият регионален министър Лиляна Павлова е сметнала това за недопустимо и тя е прехвърлена на министерството за нейно ползване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *