Нито един представител на администрацията на президента Доналд Тръмп не посрещна българския премиер Бойко Борисов и водената от него делегация във Вашингтон.

На видео, публикувано от пиарите на Борисов, се вижда, че на летището са представители на българското посолство в САЩ и двама нисши американски военни. След кратко ръкостискане и суетене, министър-председателят е набутан в джип.

Няма килимчета, няма химни, няма нищо!

Днес Бойко Борисов най-после ще се срещне с Доналд Тръмп в Белия дом. Визитата стана факт след 3 – годишни невиждани напъни на Борисов за снимка с президента на САЩ – натиск върху министрите на външните работи от последните му две правителства, тормоз върху посолството ни във Вашингтон да му уредят визита, ултиматуми към посланичката ни в Швейцария Меглена Плугчиева да се снима с Тръмп в Давос и прочие.

Президентът на САЩ склони да го приеме във Вашингтон едва след като Бойко Борисов сам е предложил на американците да платим авансово над 2 млрд. лв. за 8-те изтребителя F-16. Според лидера на АБВ Румен Петков целта на премиера била да се снима с него, за да може у нас да се хвали, че е „приятел“ и с Тръмп.

На практика, утрешната снимка в Белия дом ще е най-скъпата в историята – над 2 млрд. лв., платени обаче от българските данъкоплатци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *