Спортният министър уволнява цялото ръководство на тотото

В последните шест години четири са на загуба, оповести Радостин Василев

 

В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор (БСТ), обяви спортният министър Радостин Василев на извънреден брифинг.

„По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство на БСТ“, каза министърът.

Той допълни, че най-вероятно промени ще има и в ръководството на другите дружества, на които е принципал – Национална спортна база, „Академика“, „Сердика спортни имоти“.

„Изключително много проблеми. Другата седмица взимам решение за продължаването на работата на тези дружества и по личния състав на управлението им.

В тотото в последните шест години четири са на загуба, последните две години са с 8 и 11 милиона лева печалба.

Тепърва ще анализираме договорите, сключени в последните няколко месеца от настоящото ръководство на тотализатора, но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство“, коментира спортният министър.

„Преструктурирам изцяло структурата на министерството, създавам до десет дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини, някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си.

Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на министерството, разговарял съм вече с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш, аз съм станал министър, именно за да въведа ред в тази система“, заяви Радостин Василев.

„В системата на спорта са се вършили безобразия и ние сега започваме да ги вадим. Днес предупредих спортните федерации, че контролът по разходване на средствата ще бъде изключително засилен“, каза още спортният министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *