Според Външно министерство, извънземни са спасили българите от „Царевна“…

След 5 дни на сушата моряците забравиха кой ги е евакуирал! Само един благодари на Русия!

 

След 5 дни на сушата всички интервюирани от медиите днес моряци от кораба „Царевна“, само един благодари на Русия за спасяването им. Всички останали мрънкаха, че не са успели да разберат кой ги е евакуирал от плавателния съд, макар да признаха, че той е бил обстрелван от украинските сили. Не им станало ясно и кой ги е отвел на безопасно място, кой ги е настанил в хотел и кой е отворил коридор, през който те да се върнат през Ростов на Дон и Сочи до Варна. Очевидно през инструктажа, за който бяха викани съпругите на моряците са преминали и те самите.

Не по-малко жалко е поведението и на външната министърка – Теодора Генчовска, която заяви, че няма как да има дипломатически контакт между РБългария и ДНР. Превъзбуден, както обикновено, прмиерът Кирил Петков отново разясни, че през цялото време е бил в разговори с капитана, на няколко пъти били правени опити да се реализира спасителна операция, но в края на краищата, моряците сами слезли от кораба, изпреварвайки добрите намерения и големи усилия на множество служебни лица, които трябвало да ги евакуират.

През цялото време поддържахме отношения с Русия и Украйна, в зависимост от това кой е по-силен, сподели първия дипломат на държавата. Изведени са от пристанището и са докарани до тук благодарение на това, че навсякъде има добри хора. Не знам откъде научавате, че има разминаване между това, което официално твърдим и това, което се е случило, простена Генчовска нагло, пропускайки факта, че съпруги на моряците обясниха напоително какво и как се е случило по разказите на мъжете им.

От увъртанията на Генчовска и очевидно непосилното за артикулиране словосъчетание „Благодарим на Русия за спасяването на българските моряци“, ни остава само една възможност. Неутрални извънземни са помогнали на българите да слязат от кораба, да бъдат настанени на хотел, да се оформят документите им и да стигнат през Ростов на Дон до Сочи, откъдето са докарани с правителствения самолет до Варна.

Евакуирахме се, след като войници на Русия и ДНР призоваха, ако искаме да напуснем кораба, да го заявим. Един от колегите слезе и говори с тях. Подписахме документи, че сме готови да напуснем кораба и държавата без него. Благодаря за Русия за всичко, което направи за нас, каза пред камерите един от моряците, запазил очакваното поведение на пола, чиито външни белези имат всички пристигнали от Сочи.

1 коментар

  1. Тая Генчовска има вид на бавно развиваща се,кой я е сложил за външен министър е също бано развиващ се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *