Според Вежди България съществува заради Бойко Борисов

“България никога не е била като малка страна, припозната от който и да е. Страната я нямаше на картата, на диаспората на международния терен и стана известна, когато Бойко Борисов започна да се занимава успешно с международна дейност. И днес сме фактор и сме на световната карта и това е благодарение на Бойко Борисов.”

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който е бивш министър на културата. Той е сред депутатите, които закупиха евтини апартаменти от прословутата фирма „Артекс“.

Според него Борисов е доказал, че е „изключително талантлив човек, защото ходи върху тънък лед – с Турция, Америка и Русия“.

„Борисов ходи върху жарава в интересите на българската държава. Ние забравихме ли годините, кога нямаше парно за детските градини и Илия Павлов даде безвъзмездно газ, защото беше председател на „Топенерджи“. Искаме ли това да се върне, не е ли добре да имаме топли къщи и детски градини“, анализира Рашидов.

Рашидов смята, че премиерът може да бъде провален само от най-близките му – „Защото много порасна за разлика от тези, които са близко до него“.

„Грешки ще има, на мен ми е трудно един министър да бъде така унижаван, но стана ясно, че имаме силен прокурор, който тръгва с летящ старт, нали това искахме?“, коментира Рашидов ареста на миистъра на екологията Нено Димов.

Вчера Специализираният наказателен съд остави Нено Димов за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. По време на заседанията Димов заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си и поиска да бъде пуснат от ареста.

Според прокурора Ангел Кънев Перник днес нямаше да е на драстичен воден режим, ако екоминистърът в оставка беше отказвал вода за двете дружества.

Адвокатът на Димов Ина Лулчева твърди, че не той, а заместникът му – Красимир Живков е имал преки ангажименти да следи какво е състоянието на язовирите от т.нар. „стратегическа система“. Лулчева допълни, че по делото няма доказателства Димов да е бил изрично уведомяван за проблем с водата в язовир „Студена“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *