Социалисти хванаха Нинова в огромна лъжа за подписи

Членове на Националния съвет на БСП събраха подписи за свикване на присъствено заседание на 23 ноември 2021 година от 14:00 часа. В същото време течеше гласуването по насрочения от Корнелия Нинова неприсъствен пленум.

Още на обяд от централата на партията обявиха, че са събрани 103 гласа “за” предложението на Нинова, с което ѝ се дава мандат за преговори с „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

От „Позитано“ 20 посочиха също, че само 19 членове са били против. В същото време обаче за противоположната на Нинова позиция са събрани 64 подписа, което опровергава официално изпратената от централата.

Интересното е, че хората, които са гласували по предложението на председателката в оставка, не могат да бъдат проверени на практика от никой член на БСП. До тях достъп имат само Нинова и двама нейни служители. В същото време подписката на инакомислещите е публична и може да бъде доказана.

В нея те настояват за избор на заместник-председател, който да изпълнява функциите на председателя в оставка; избор на контактна група за водене на преговори, както и свикване на национално съвещание с участието на членовете на НС на БСП, ПГ на БСП, председателите на Общински и Областни съвети на БСП и кметовете на БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *