Соломон Паси знае за 200-300 руски шпиони в България, включително депутати

Агентурата се била активирала покрай сделката с F-16

“На големия въпрос, има ли в България руски шпиони, отговорът е да, има. Само в руското посолство те са около 68 човека. Извън руското посолство има над 100 шпиони. Те са може би около 200-300 под пагон, а колко не са под пагон, това е трудно да се каже. Има такива хора и това трябва добре да се знае.”

Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси в интервю за Нова телевизия.

По думите му у нас има и американски шпиони.

“Разликата между руските и американските шпиони е, че американските са акредитирани. Единият е акредитиран към Държавната агенция по разузнаване, другият е акредитиран към ДАНС, третият е към “Борба с организираната престъпност”, четвъртият – към МВР и т.н. Това са партньорски служби, това не са хора, които са дошли да шпионират в България. Тези американци са дошли да работят заедно с българските специални служби”, посочи още Паси.

Според него руската шпионска мрежа у нас е била особено силно активирана около сделката с F-16.

“Руската шпионска мрежа даде всичко от себе си, за да провали сделката. Включително и депутатите, които искаха оставката на министър Каракачанов, са на служба към руското разузнаване”, каза още бившият външен министър.

“Борбата между руското разузнаване и Запада се случва в България, и точно затова е важно НАТО да приоритизира своята битка с този шпионаж по различните оси на тази битка, сред които са дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата”, категоричен е Соломон Паси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *