Собственикът на Тад груп: Аз съм учредител на ГЕРБ

“Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не”. Това заяви пред БНТ собственикът на компанията за киберсигурност “Тад груп” Иван Тодоров, който е обвинен като подбудител на хакерската атака срещу НАП.

Преди дни заместник главния прокурор Иван Гешев обяви преди дни, че хакерската атака срещу НАП е имала за цел да разклати държавата, като намекна, че тя има връзка с политическите цели на “Демократична България”.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира след атаката, че тя може да има връзка с управляващите. Гешев нарече теорията му “фантастика”.

“Твърдението, че фирмата “Тад груп” е политически обвързана с извънпарламентарната опозиция и че е искала да удари държавата, е абсурдно”, коментира Иван Тодоров.

“Аз съм учредител на ГЕРБ. Познавам се хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите?”, допълни Тодоров.

Собственикът на “Тад груп” беше пуснат за издирване в Шенгенското пространство. Той се намира в Канада на служебно пътуване, свързано с друг негов бизнес. Тодоров обясни, че пътуването е планирано от два месеца и дължи глоба, ако не присъства на ежегодната среща. Той посочи, че планира да се обърне към полицията веднага след връщането си у нас следващата седмица, за да разбере в какво точно е обвинен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *